26.02 відбувся перший організаційний вебінар проекту “ПІДВИЩЕННЯ ЯКОСТІ НАДАНИХ ПОСЛУГ з безкоштовним впровадженням системи оцінки якості та управління лояльністю”

Агенція інноваційного, сталого розвитку та ресурсоефективності рада повідомити, що 26.02 відбувся перший організаційний вебінар проекту “ПІДВИЩЕННЯ ЯКОСТІ НАДАНИХ ПОСЛУГ з безкоштовним впровадженням системи оцінки якості та управління лояльністю”.

Оцінка якості послуг — це можливість виявити проблемні місця в комунікації з громадянами та рівні їх обслуговування. Саме для цього ми запропонували запровадити веб-сервіс, який допоможе скоригувати дії тих, хто надає послуги відповідно до отриманої інформації від споживачів.

скрин для поста для вебинара 1

 

Під час вебінару учасники познайомилися з Агенцією, дізналися про вже реалізовані Агенцією проекти, детально розглянули календарний план реалізації проекту, його нормативно-правову базу, а саме — міжнародний стандарт управління якістю ISO 10004:2018 “Менеджмент якості. Задоволеність клієнтів. Керівництво з моніторингу та вимірювання”, в якому містяться основні поняття про оцінку якості послуг та керівництво для менеджерів, які працюють із запропонованим веб-сервісом.

Ми готові ділитися інформацією, навчати та допомагати з впровадженням сучасного інструменту, який може стати чудовим помічником для тих, хто зацікавлений у цифровізації та розбудові демократії в Україні.

Якщо у Вас виникли питання щодо проекту, то просимо звертатися за телефоном до наших технічних фахівців: +380661545542 або надсилати листи за електронною адресою Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.