ПІДСУМКИ ПЕРШОГО ЕТАПУ РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОЕКТУ "РЕСУРСОЕФЕКТИВНІ ГРОМАДИ ТА ІНВЕСТИЦІЇ".

У жовтні 2016 року було розпочато реалізацію проекту "Ресурсоефективні громади та інвестиції", мета якого - скорочення енергоспоживання, ефективне використання ресурсів та залучення інвестицій для впровадження ресурсозберігаючих заходів.

Заявки для участі в проекті надіслали більш ніж 65 органів місцевого самоврядування - від маленьких сіл до великих міст та районів, із загальною кількістю об’єктів - більше 500.

Перший етап реалізації проекту вже реалізовано, до нього увійшли 18 громад! Разом із учасниками проекту було проведено роботу по системному аналізу споживання ресурсів для практичного скорочення енергоспоживання та ефективного використання ресурсів.

Під час реалізації проекту:

- Агенцією інноваційного, сталого розвитку та ресурсоефективності проведено 12 скайп-конференцій з учасниками першого етапу реалізації проекту;

- запропонована структура енергоменеджменту, яка вже прийнята в 14 громадах, ще в 4-х на стадії прийняття;

- відпрацьовані та спрямовані проекти та шаблони документів, необхідні для повноцінного функціонування створюваної структури до 18 громад;

- розраховані базові норми споживання енергоресурсів для 200 об’єктів;

- внесені дані для проведення моніторингу споживання енергоресурсів за всіма наданими об'єктами;

- розрахована енерговитратність об'єктів на 1 м2 та 1 людину за всіма об'єктами, інформація за якими була надана;

- визначені найбільш енерговитратні об'єкти серед тих, інформація за якими була надана;

- проаналізовано стан використання ресурсів за попередні періоди на основі тих даних, які були надані;

- запропоновано сучасний інструмент з можливістю щоденного моніторингу споживання ресурсів, аналізу та контролю отриманих даних;

- впроваджено систему моніторингу в 14 громадах, в 4-х відповідні рішення планується прийняти до кінця 2016 року.

Це лише частина великої спільної роботи, яка була проведена. Ми дякуємо всім нашим партнерам за співпрацю та запевнюємо, що наша Агенція продовжить працювати в напрямку створення ресурсоефективних громад!

Торецька міська рада Бродівська міська рада Тростянецька Міська Рада Баштанська міська рада Малинська міська рада Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України Sergiy Savchuk Клуб мерів Надія Касьян Наталия Машко Игорь Черкашин (Ігор Черкашин)