Виконують важливі кроки в напрямку впровадження систем енергоменеджменту та раціонального споживання енергоресурсів у бюджетних установах

Sergiy Savchuk та Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України виконують важливі кроки в напрямку впровадження систем енергоменеджменту та раціонального споживання енергоресурсів у бюджетних установах.

Держенергоефективності вже ініційовано та розроблено проект розпорядження Уряду «Про затвердження Плану заходів із впровадження систем енергетичного менеджменту в бюджетних установах». Проект акту передбачає створення фінансових та організаційних інструментів функціонування енергоменеджменту на обласному, місцевому рівнях та в окремих бюджетних установах.

«Впровадження #енергоменеджменту дозволить слідкувати за витратами енергетичних ресурсів та приймати рішення щодо їх ефективного використання. Це, у свою чергу, матиме позитивні наслідки: зниження енергоспоживання, зменшення видатків бюджету на оплату комунальних послуг та енергоносіїв та, загалом, покращення матеріально-технічної бази закладів бюджетної сфери», - повідомив Голова Агентства.